Jeugdlintje 2018, ook voor jonge mantelzorgers – Waddinxveen

Het jeugdlintje 2018 is bedoeld voor actieve jongeren uit Waddinxveen. De gemeente Waddinxveen wil met deze onderscheiding de jeugd stimuleren om zich belangeloos in te zetten voor een ander.

Jongeren tussen de 6 en 18 jaar kunnen in aanmerking komen voor een jeugdlintje als zij:

• Zich vrijwillig inzetten voor een ander, bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk of het verlenen van mantelzorg (minimaal 1 jaar en een maatschappelijke stage telt hierbij niet mee).
• Een bijzondere prestatie hebben geleverd, bijvoorbeeld op het gebied van sport.
• Een goed initiatief hebben genomen die bijdraagt aan een leukere samenleving.

 

Iedere vrijdagavond verhuist Sem (7) zijn dekbed en kussen naar het logeerbed in de slaapkamer van zijn oudere broer Martin (10). Dan gaat hij bij Martin slapen. Want Martin krijgt nooit een vriendje over om te blijven slapen. Bij Martin komt ook nooit iemand spelen. Martin is namelijk ernstig gehandicapt. Lachen, huilen, zitten, liggen, dat is zijn kleine wereld.

‘Knuffelen is het beste medicijn’, zegt Sem.

Aanmelden

Ken jij een jonge mantelzorger die het, bijvoorbeeld net als Sem, verdient om in het zonnetje gezet te worden? Meld  hem of haar dan aan via de website van de gemeente Waddinxveen.

Iemand voordragen kan tot 11 november 2018. Het jeugdlintje wordt later dit jaar uitgereikt. De exacte datum is nog onbekend, maar hierover ontvang je automatisch bericht wanneer je iemand hebt aangemeld.